Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як розпізнати шкідливий чат-бот в Telegram?

Правила кібербезпеки
18.09.2023

Користуєтесь чат-ботами у Telegram? Нині їх – безліч корисних. Можна повідомити про пересування ворожої техніки або ж за мить дізнатись, як діяти у надзвичайній ситуації. 

Але не всі чат-боти – надійні. Ворог створює двійників корисних чат-ботів, і інформація, якою ви володієте, може потрапити не туди. Або ж вашими персональними даними можуть заволодіти зловмисники. Крім того, існує ризик отримати умисно недостовірну чи неперевірену інформацію, якщо чат-бот належить ворогу. 

Щоб цьому завадити, пропонуємо вам інструмент для перевірки чат-ботів на сайті Dovydka.info

Його створили Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерство культури та інформаційної політики України разом із Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, Кіберполіція та Міністерство цифрової трансформації України.

Скористатися – просто. Всього два “кліки”:

  • Заходьте на сайт.
  • Вписуйте у пошуку назву бота, якого хочете перевірити.

Ботчекер покаже, чи справжній чат-бот, а також те, скільки у нього двійників. 

А якщо ви виявили бота, якого у базі немає, допоможіть нам! Повідомте про нього до Кіберполіції

Джерело: Національна поліція України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше