Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Порядок надання ПІЛЬГ НА ОПЛАТУ житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі

Управління соціального захисту інформує
23.09.2021

Управління соціального захисту населення, сім’ї та праці виконавчого комітету Голопристанської міської ради повідомляє наступне:

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затверджено «порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу у грошовій формі».

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються щомісяця у грошовій формі (готівковій або безготівковій), на придбання твердого палива і скрапленого газу – один раз на рік у грошовій готівковій формі.

Передбачено два варіанти надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.

Пільги надаватимуться у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк» аналогічно грошовій безготівковій формі надання житлових субсидій.

За заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня), у якій зазначаються виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону. 

У разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Для призначення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговики звертаються до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення з відповідною заявою, до якої додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та / або кухонного вогнища на твердому паливі, та виплатні реквізити.

Якщо в одному житловому приміщенні право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг мають кілька пільговиків, розрахунок суми пільги здійснюється одному із таких пільговиків, який має право на більший за розміром відсоток знижки плати, з урахуванням розміру пільг інших пільговиків.

Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися до управління соціального захисту населення, сім'ї та праці виконавчого комітету Голопристанської міської ради за адресою: м. Гола Пристань, вул. Покришева, 41, кабінет № 11, телефон 2-10-76.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше