Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Перша допомога у разі сильної кровотечі

Безпека життєдіяльності
25.09.2023

Сильна кровотеча виникає при пошкодженні великих кровоносних судин — артерій та вен. Вона є життєво загрозливою, адже характеризується швидкою й значною втратою крові.

Щоб зупинити життєвозагрозливу (сильну) кровотечу:

  1. Притисніть рукою місце кровотечі (якщо постраждалий у свідомості, попросіть його самостійно затиснути місце кровотечі). Натискайте якомога сильніше вагою всього тіла.
  2. Використайте підручні матеріали для створення стискаючої пов’язки (футболку, сорочку тощо). Один матеріал має бути стискаючим елементом, який ми міцно прикладемо до місця кровотечі, інший – для фіксації матеріалу до кінцівки.
  3. Викликайте спеціалістів та будьте поруч з постраждалим.

Пам’ятайте про те, що кров – біологічна рідина, яка може передавати інфекції. Спробуйте захистити руки рукавичками чи підручними матеріалами, які не пропускають рідину, наприклад целофановим пакетом без дірок тощо.

Як надати допомогу постраждалій людині із сильною зовнішньою кровотечею дивіться у відео

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше