Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Малолітній доньці фахівці БПД допомогли встановити факт смерті батька на ТОТ

Правова консультація
24.09.2023

До Миколаївського бюро №1 звернулась пані Олеся, мати свій малолітньої Валентини. Жінка розповіла, що батько Валентини, її колишній цивільний чоловік, помер на тимчасово окупованій території (ТОТ). Доказом цього є свідоцтво про смерть, видане окупаційною владою.

Аби встановити факт смерті чоловіка на ТОТ пані Олеся в інтересах малолітньої Валентини звернулась по допомогу до системи БПД.

Оскільки Валентина — малолітня дитина, вона має право на безоплатну правничу допомогу через законного представника — свою матір.

Доручили цю справу головній юристці Миколаївського бюро правової допомоги № 1 Юлії Рубцовій. Фахівчиня, проаналізувавши матеріали справи, підготувала заяву про встановлення факту смерті батька Валентини на тимчасово окупованій території. 

Суд задовольнив заяву. Тепер дівчинка зможе отримувати відповідні виплати та успадкувати майно батька.

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: №650/186/23

Посилання на справу

Якщо потрібна консультація юриста:

  • Телефонуйте до контактного центру системи БПД: 0 800 213 103 (пн-пт з 8:00 до 18:00), дзвінки безкоштовні. Для з’єднання з юристом у голосовому меню натисніть 3. 
  • Пишіть у телеграм (кнопка «Написати юристу»)
  • Або звертайтеся до найближчого бюро правової допомоги

Джерело: Безоплатна Правнича Допомога

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше