Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Спротив громадян України в окупованому Криму

Спротив триває
21.04.2024

Наші співвітчизники щодня продовжують чинити невтомний спротив окупантам, демонструючи свою незламну віру в деокупацію тимчасово окупованого півострова.  #рух_спротиву

Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові. Так патріотичні плакати та жовті стрічки знову з’явилися в Сімферополі, Ялті, Керчі, Алушті, Севастополі, Бахчисараї, Феодосії, Джанкої та інших містах окупованого півострова.

Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму. Також активісти повідомляють про знищення командного пункту з російськими офіцерами в окупованому Криму, про який вони збирали дані та передали відповідним службам. 

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів. Також активістки поширили патріотичні наліпки в окупованому Сімферополі. 

Активісти руху “АТЕШ” виявили місця дислокації ворожих систем ППО в окупованому Севастополі. Активісти підкреслили, що окупанти розміщують ракетне озброєння безпосередньо біля будинків місцевого населення, чим наражають їх на небезпеку. Також агенти повідомляють, що за останній місяць передали дані Силам Оборони України щодо 200 військових об’єктів окупантів в Криму. 

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. 

  • Станом на 18 квітня 2024 року зафіксовано 780 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів.
  • З них у 680 випадкпах було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. 
  • У 24 випадках розгляд матеріалів продовжується.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні! 

Джерело: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше