Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звіт Голопристанського місцевого центру з надання БВПД інформує про проведену роботу в 2021 році

Актуально
17.01.2022

Діяльність Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відокремленими структурними підрозділами якого є Скадовське та Каланчацьке бюро правової допомоги, спрямована на захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей та правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

Так, в 2021 році 3054 особи мали змогу отримати відповіді на свої питання правового характеру, з них 1649 звернулися повторно.

Основними питаннями, що хвилювали клієнтів були питання:

  • сімейного права (розірвання шлюбу, стягнення та збільшення розміру аліментів, встановлення факту родинних відносин);
  • соціального та пенсійного забезпечення (призначення, перерахунок та відмова у призначенні пенсії);
  • спадкового права (порядок сплати боргів спадкоємцями);
  • земельного права (встановлення меж земельної ділянки, присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, договір оренди земельної ділянки та порядок його розірвання) та інші.

За вторинною правовою допомогою (складання документів процесуального характеру та представництво інтересів осіб в суді, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами) звернулася 351 особа.

З початку 2021 року Місцевий центр співпрацює (на підставі укладених контрактів) з 32 адвокатами системи безоплатної вторинної правової допомоги, яким видано 270 доручень для представництва інтересів громадян в судах.

Працівниками Місцевого центру до районних судів (Голопристанський, Скадовський та Каланчацький), в інтересах громадян, було складено та подано 71 процесуальний документ та здійснено представництво інтересів клієнтів. Більшість звернень до суду стосувалися допомоги з питань стягнення та збільшення розміру аліментів; розірвання шлюбу; стягнення моральної та матеріальної шкоди; визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та ін.

Фахівцями Місцевого центру в 2021 році проведено 507 правопросвітницьких заходів.

Додатково нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звертатися до Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Херсонська область, м. Гола Пристань, пров. Курортний, 7, тел. (05539) 2-10-96.

Ірина КЕБА, директор Голопристанського місцевого центру
з надання безоплатної вторинної правової допомоги

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше