Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Здорове харчування підлітків. Головне – що всередині

Здоров'я, безпека та добробут. Корисні поради
10.01.2024

Здорове харчування — це основа для якісного навчання та розвитку.

Дуже важливо подбати про те, щоб молодь і діти вміли вибирати продукти, які допомагають почуватися сильними та вправними. 

Лайфхаки для батьків, як це зробити:

  • Готуйте разом із дітьми та беріть їх із собою до супермаркету. Це допоможе їм ліпше розуміти, з яких компонентів складається здорова їжа та які продукти варто купувати.
  • Пояснюйте важливість кожного компоненту страви або складових продукту, щоб дитина вміла робити свідомий вибір.
  • Читайте етикетки продуктів і навчайте цього дітей. 
  • Пояснюйте, як вибирати серед різних продуктів та замінювати їх. Наприклад, якщо немає курки, то можна вибрати яйця або рибу. На заміну кашам можна купити цільнозерновий хліб.
  • Навчайте дитину самостійно готувати прості та корисні страви. Це дасть змогу зробити поживний обід, сніданок або вечерю навіть без вашої участі.
  • Підтримуйте зацікавленість і подавайте власний приклад у здорових звичках. Для цього потрібно обговорювати цю тему, прислухатися до дитини та її потреб.

Більше корисних порад про здорове харчування для підлітків вдома та за його межами читайте у статті «ЗнаЇмо»

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше