Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Набув чинності закон про «прив’язку» SIM-карти до паспортних даних

Сьогодення
05.01.2022

З 1 січня набирали чинності зміни до закону про електронні комунікації.

Громадяни України повинні обов'язково реєструвати SIM-карти, "прив'язуючи" їх до паспортних даних.

Законопроєкт надає перехідний період до 1 січня 2025 року. До того часу абоненти, які користувалися послугами оператора, зможуть ідентифікувати себе, надавши паспортні дані, передає сайт верховної ради.

Після цього періоду постачальники електронних комунікаційних послуг не надаватимуть послуги тим користувачам, які не підписали договір або не здійснили ідентифікацію.

Також після 2 місяців з моменту припинення, якщо користувач не уклав договір або не надав паспортні дані, комунікаційні послуги припинять.

Для чого потрібна реєстрація SIM-карти

У такий спосіб можна буде підвищити захист абонентів операторів мобільного зв'язку в Україні. Зокрема, даних і персональної інформації українців. Це також має служити захистом від низки шахрайських схем, спрямованих на викрадення номера та банківських даних.

Раніше служба безпеки викрили у Львівській області діяльність "ботоферм", які використовувалися російськими спецслужбами для поширення деструктивного контенту в Україні.

Джерело

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше