Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Шлях до щасливої долі…

З нагоди 30-річчя Незалежності України
10.08.2021

З давніх давен українці прагнули незалежності. Мріяли жити вільно, любити землю, цінити свободу.

Задля цього, впродовж становлення Держави, багато зроблено. І, 30 років тому, 24 серпня Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Наша ненька виборола право бути самостійною, пишатися, радіти та бути щасливою!

Кожне село, кожна громада намагалися зробити життя краще. Наша Голопристанщина мріяла розвиватись потужно, прикладала зусилля і у 2016 році у м.Гола Пристань розпочалося велике будівництво перезавантажувального терміналу ТОВ СП «Нібулон».

Фото 1. Обговорення 21 липня 2016 року міста розташування
перезавантажувального терміналу ТОВ СП «Нібулон» генеральним директором
товариства О.Вадатурським, представниками обласної, районної та міської влади.

 

Фото 2. Так виглядав будівельний майданчик до початку будівництва

 

30 вересня 2016 року відбулась урочиста закладка ювілейного об’єкта компанії, що став другим «НІБУЛОНівським» підприємством на Херсонщині. Відбулася символічно, тому, що рішення про його будівництво «НІБУЛОН» оголосив напередодні 25-річчя Незалежності України та 25-ї річниці з дня заснування самої компанії. Презентація нового інвестиційного проекту компанії «НІБУЛОН» відбулася в рамках Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти».

«Дійсно, сьогодні у місті Гола Пристань відбувається історична подія, – повідомив Голопристанський міський голова Олександр Бабич на урочистостях. – Сьогодні тут буде символічно забита перша паля, і це означає, що до нас заходить потужний інвестор. І справді, сьогодні, на жаль, не так часто в місто приходять інвестори, тому я запевняю, що міська рада, виконавчий комітет сьогодні націлені на створення відповідних умов для того, щоб інвестори приходили в місто, щоб вони чесно працювали, сплачували податки і допомогли розвиватися нашій громаді. Місто Гола Пристань буде підтримувати всі інвестиційні проекти і програми, які тільки будуть нам запропоновані».

Нове найсучасніше підприємство у м. Гола Пристань було збудовано в найкоротші терміни. 14 липня 2017 року відбулося урочисте відкриття перезавантажувального терміналу з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт ТОВ СП «Нібулон».

Виконано колосальний обсяг робіт, а саме:

  • забито близько 3,5 тис. складових паль;
  • виготовлено та змонтовано близько 2 тис. т металоконструкцій;
  • укладено понад 12 100 м3 бетону та 15 706 м2 бетонного покриття;
  • прокладено більше 5 км мереж водопроводу та каналізації, більше 6 км мереж газопостачання та близько 150 км мереж електропостачання, автоматики та сигналізації;
  • змонтовано близько 2 тис. м2 системи вентиляції та аспірації;
  • змонтовано 14 ємностей загальною вагою 823,2 т.

Загалом у будівництві об’єкта були задіяні близько 1,5 тис. людей із 75 підрядних організацій, враховуючи постачальників імпортного обладнання.

Фото 3. Делегація від Голопристанської міської ради та виконавчого комітету
на відкритті перезавантажувального терміналу з відвантаження зернових
та олійних культур на річковий транспорт ТОВ СП «Нібулон».

 

Новозбудоване підприємство оснащено найсучаснішим обладнанням від провідних виробників світу, зокрема Іспанії (SYMAGA S.A.), Великобританії (TELESTACK Ltd.) Швейцарії (BUHLER GmBh), США Mathews Company, Литви (UAB Liucija), Данії (Cimbria Unigrain A/S, FOSS ANALYTICAL AB), Німеччини (PFEUFFER GmbH), Нідерландів (Precia S.A.) та ін. Перевантажувальний термінал для зернових та олійних культур філії «Голопристанська» у Херсонській області зведено за кошти Європейського інвестиційного банку.

Важливим аспектом для херсонських сільгосптоваровиробників стала можливість здійснення водних перевезень власної продукції (кавунів і т.п.) «НІБУЛОНівським» флотом. З появою ТОВ СП «Нібулон» відновлено рух високошвидкісних пасажирських суден, знову ми маємо приємні річкові подорожі.

Крім того, подальший розвиток судноплавства річкою Дніпро суттєво зменшить техногенне навантаження на автошляхи країни, і як результат, позитивний екологічний ефект за рахунок значного скорочення викидів продуктів згоряння палива у повітря.

Фото 4. Вручення представниками Компанії ТОВ СП «Нібулон»
подарунку – апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ).

 

ТОВ СП «Нібулон» постійно приймає активну участь у благодійності. У червні минулого року Кампанія подарувала Голопристанській районній лікарні сучасне мобільне обладнання - апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ), що допоможе медикам при лікуванні хворих на COVID-19 та післяопераційних і тяжких пацієнтів. Генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» Олексій Опанасович Вадатурський активно співпрацює з м. Гола Пристань та виступає спонсором та інвестором багатьох проектів, які започатковані на території міста.

 

Проект «НІБУЛОНу» для Херсонщини – це додатковий прибуток для місцевих аграріїв та значні стабільні надходження до місцевого та регіонального бюджетів, робочі місця для будівельників регіону та для мешканців прибережних районів. Проект не стоїть на місці, є бажання рухатись вперед до нових звершень та перемог!

За матеріалами архівного відділу
Голопристанської міської ради та Інтернету.

Олена БИШОК,
начальник архівного відділу міської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше