Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До відома сільськогосподарських товаровиробників, які вирощують гречку, жито, просо та овес

Актуально
21.09.2021

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року № 886 затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті за програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників”, які спрямовуються для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь за рахунок бюджетних коштів надається сільськогосподарським товаровиробникам — юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми і форми власності та фізичним особам — підприємцям:

  • стосовно яких не порушено справ про банкрутство та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;
  • які не мають на 1 число місяця, в якому приймається рішення про включення до зведеної відомості отримувачів субсидії, прострочену більш як шість місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС.

Субсидії надаються отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, у розрахунку на один гектар оброблюваних угідь, на яких вирощувались гречка, жито, просо та овес (за винятком післяукісних культур), у розмірі до 5000 гривень на один гектар, але не більше ніж на 300 гектарів оброблюваних угідь одним отримувачем.

Сума субсидії, що надається протягом одного бюджетного року отримувачу та пов’язаним із ним особам у розумінні підпункту 14.1.159 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України за культурами, передбаченими пунктом 4 цього Порядку, не може перевищувати більше ніж 10 тис. розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

Структурні підрозділи облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку, утворюють обласні комісії з прийняття рішень щодо виплати субсидії, затверджують їх положення та склад (далі — обласні комісії).

Отримувачі для отримання субсидії подають до 15 листопада до обласної комісії при Департаменті розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації у паперовому вигляді такі документи:

  • заявку на отримання субсидії;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • письмове підтвердження, що отримувачу в поточному році не виділялася субсидія новоствореним фермерським господарствам за рахунок коштів бюджетної програми “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом “фінансова підтримка розвитку фермерських господарств” на площі посівів сільськогосподарських культур, на які надається субсидія;
  • письмове зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти в разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного отримання та/або нецільового використання;
  • акт про висів насіння;
  • заключний звіт про підсумки сівби під урожай поточного року (форма № 4 с/г);
  • акт про збір врожаю.

Адреса комісії: проспект Ушакова, 47, м. Херсон, 73000.

Телефон для довідок: 43-27-67.

Відділ економічного розвитку
виконавчого комітету Голопристанської міської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше