Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Затверджено Порядок визначення переліку населених пунктів, в яких традиційно проживають національні спільноти України

Сьогодення
14.03.2024

Кабінет Міністрів України схвалив Порядок визначення переліку населених пунктів, в яких традиційно проживають особи, які належать до національних меншин (спільнот) України, або в яких такі особи складають значну частину населення.

Це ще один крок в імплементації рекомендації Європейської Комісії щодо реалізації прав і свобод національних меншин.

«Ми продовжуємо ґрунтовну та послідовну роботу на шляху до членства в ЄС, зокрема це рішення забезпечить належні права на використання мов національних меншин (спільнот) України у населених пунктах, в яких вони традиційно проживають, або в яких такі особи складають значну частину населення», – прокоментувала рішення Віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. 

Вона підкреслила, що порядок підготовлено у межах імплементації оновленого законодавства про національні меншини (спільноти).

Документ був розроблений у діалозі з представниками національних меншин (спільнот).

Детальніше за посиланням

Джерело: Офіс віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше