Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Українська – мова вільних людей

Актуально
11.05.2023

Хроніки українізації в Херсонській області від начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна у 2023 році:

17 БЕРЕЗЕНЯ - даю доручення профільному департаменту розробити проєкт Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах життя Херсонської області.

11 КВІТНЯ - затверджую Програму.

10 ТРАВНЯ - ініціюю засідання круглого столу "Реалізація на території Херсонської області державної мовної політики", на яке запрошую Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня, усіх керівників військових адміністрацій, письменників, представників закладів освіти й науки, культури, громадських організацій Херсонщини. 

Визначаємо шляхи, обговорюємо всі аспекти утвердження державної мови та комфортного переходу на українську тих громадян, яким складно зробити це самостійно, без допомоги курсів і клубів.

 

Мій особистий досвід переходу на українську – читання україномовних книжок, "Антисуржик" під рукою та освітній проєкт "Мова – ДНК нації". Завдяки цим трьом складовим, як люблять говорити на расії, - я став "справжнім націоналістом".

Головне – почати розмовляти і не боятися робити помилки.

 

Джерело: начальник ХОВА Олександр Прокудін

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше