Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Центральна виборча комісія заявляє про нелегітимність організації підготовки та проведення "виборів" президента рф на тимчасово окупованих територіях України

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
29.02.2024

Як відомо, на початку грудня 2023 року цвк рф ухвалила постанову, згідно з якою вибори президента рф 15–17 березня 2024 року мають відбутись і на частинах територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей, що були тимчасово захоплені під час повномасштабного військового вторгнення росії, а також в анексованих нею АР Крим та місті Севастополі.

Це чергова цинічна спроба рф легітимізувати окупацію українських земель та не має жодної ознаки відповідності загальновизнаним демократичним принципам виборів і не може мати таких загалом.

Тож ЦВК засудила протиправні рішення та дії органів влади рф та її окупаційних адміністрацій щодо організації підготовки й проведення на тимчасово окупованих територіях України зазначених так званих виборів президента рф. А також наголосила, що будь-які спроби щодо організації підготовки та проведення на території суверенної незалежної України органами влади рф та їх посадовими особами псевдовиборів є нелегітимними.

Окрім того, Комісія схвалила Заяву, в якій закликала іноземні держави та їх органи адміністрування виборів, міжнародні організації, місії зі спостереження за виборами засудити рішення та дії органів влади рф та її окупаційних адміністрацій щодо організації підготовки і проведення цих так званих виборів, не брати участі в спостереженні та не визнавати повноважень обраного в нелегітимний спосіб президента рф.

Докладніше – на сайті ЦВК за посиланням

Текст постанови та заяви читайте в інфографіках чи на сайті ЦВК за посиланням

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше