Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вторинна травматизація – її прояв та типи

Психологічна допомога під час дії воєнного стану
12.10.2023

Педагоги стикаються у своїй практиці з учнями, які пережили ту чи іншу травмівну подію, – утрату близької людини, жахи воєнних дій тощо. Під час роботи із такими учнями може виникати вторинна травматизація.  

Вторинна травматизація виникає тоді, коли ми не зіштовхуємося напряму з жахливими подіями, але бачимо та чуємо про страждання інших. Люди, які регулярно слухають або читають розповіді травмованих людей можуть самі отримати психологічну травму. 

Основний симптом вторинної травми — емоційне виснаження, тобто почуття емоційного спустошення та втоми, зумовлене власною професійною діяльністю.

Вторинна травматизація – це феномен проживання події, про яку є мозаїчна інформація і відсутні логічні ланки «домальовує» лімбічна система у вигляді фантазійних ілюзорних новоутворень, прийнятих свідомістю за справжні.

За ступенем інтенсивності вторинну травматизацію розділяють на 3 типи. 

Гортайте зображення, щоб дізнатися про їх види та ознаки!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше