Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Українці на тимчасово окупованих територіях мають перебувати у фокусі постійної уваги світової спільноти

Жителям тимчасово окупованих територій
30.01.2024

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила 20 січня під час прямого включення на телеканалі «Рада». 

За словами посадовиці, це питання серед інших порушувалося під час її візиту до штаб-квартири ООН у Женеві. Зокрема, під час зустрічі з Верховним комісаром ООН з прав людини Фолькером Тюрком.

Віцепрем’єрка пояснила, що два попередніх роки протидії російській агресії були складними. Насамперед увага приділялася гуманітарному реагуванню на потреби населення всередині країни, а також тим нашим співвітчизникам, які виїхали за кордон.

Водночас не меншої уваги потребують депортовані українці й ті, хто наразі перебуває на тимчасово окупованих територіях. Вони потерпають від грубих порушень прав людини й часом не мають доступу до елементарних благ.

ООН вже багато років опікується такими громадянами по всьому світу. В тому числі найбільш уразливими групами населення: внутрішньо переміщеними особами, біженцями, особами без громадянства та людьми, які опинилися в зонах воєнних дій. Тож цей досвід може стати в пригоді, щоб допомогти їм.

«Це питання ми обговорювали із Верховним комісаром ООН з прав людини Фолькером Тюрком. Дуже важливо, щоб понад 6 мільйонів українців, які наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях, постійно були у фокусі уваги світової спільноти», – наголосила Ірина Верещук.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше