Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Майже 600 жителів Херсонщини стали жертвами насильницьких викрадень — КримSOS

На злобу дня
02.01.2023

За даними громадської організації "КримSOS" станом на 2 січня 575 жителів Херсонщини стали жертвами насильницьких викрадень російськими окупантами. І це не повні дані, заявив в ефірі регіонального марафону "Суспільне спротив" голова правління ГО "КримSOS" Олексій Тільненко.

 

Також він повідомив, що наразі близько 60 викрадених росіянами жителів Херсонщини знаходяться в різних СІЗО на території Криму.

 

💬"Деяких з цих людей вивозять з Криму на територію росії. До полонених застосовують тортури, не надають медичну допомогу. Порушені умови перебування", — розповів Тільненко.

 

За словами очільника ГО, повернути цих людей важко, бо немає процедури обміну цивільних, такої як існує при обміні військовими.

 

💬"У нас немає цивільних полонених росіян. Відповідно наші цивільні полонені перебувають у росіян у статусі заручників. Вони не є полоненими. Їх утримують не комунікуючи жодним чином з рідними, а ні з будь-якими державними органами. 

Якщо рідня через адвокатів намагається дізнатися в якому стані затриманий і що йому інкримінують, то дуже часто не можуть отримати відповіді на ці питання. 

росія всіляко приховує сам факт перебування цих людей на території Криму або на території Росії", — сказав Олексій.

 

Також Тільненко розповів, що є ще одна категорія людей, яких перевезли в Крим або росію — засуджені, які відбували покарання на тимчасово окупованих територіях.

 

💬"За відкритими джерелами таких людей наразі близько 2,5 тисяч. Потенційно вони можуть стати жертвами вербування з боку Вагнера і таким чином поповнити ряди примусової мобілізації російської армії", — сказав Тільненко.

 

🇺🇦Джерело: видання "Суспільне мовлення України"

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше