Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Парламент посилює кроки у протидії домашньому насильству

Сьогодення
27.11.2023

Верховна Рада України 22 листопада 2023 року прийняла в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція)» (№8329)

Зокрема, у документі передбачено введення адміністративної відповідальності за сексуальне домагання, насильство за ознакою статі та неповідомлення про вчинення домашнього насильства стосовно дитини.

Також передбачається, що люди, які вчинили домашнє насильство, будуть направлятися рішенням суду на корекційні програми.

Прийняття даного законопроекту дозволить привести окремі норми національного законодавства у відповідність до норм Конвенції та сприятиме ефективній реалізації повноважень уповноваженими суб'єктами у сфері протидії домашньому насильству. 

Деталі за посиланням

Джерело: Верховна Рада України 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше