Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформаційна кампанія «СПРОТИВ ТРИВАЄ»

Спротив триває
26.02.2024

Стартувала інформаційна кампанія «СПРОТИВ ТРИВАЄ» до 10-річчя спротиву окупації Криму. 

Указом Президента України №58/2020 «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» 26 лютого в Україні встановлено День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

26 лютого 2014 року – початок окупації Криму. Під стінами кримського парламенту відбувся масштабний мітинг на підтримку територіальної цілісності України. На заклик Меджлісу кримськотатарського народу до заходу долучилися тисячі активістів і небайдужих громадян. Дії російських та окремих кримських депутатів, їхня співпраця з незаконними парамілітарними формуваннями свідчили про підготовку до захоплення півострова Росією.

Проте того дня у мирний спосіб кримчанам вдалося не допустити позачергового засідання парламенту та перегляду статусу автономної республіки у складі України.

26 лютого 2024 року в Україні відзначається 10-та річниця початку спротиву окупації Криму та початку війни, яку розгорнула Росія проти України.

Цей день покликаний згадати та вшанувати мужність тисячі жителів Кримського півострова, які 26 лютого 2014 року вийшли у Сімферополі на мітинг на підтримку територіальної цілісності України. А також всіх, хто продовжував і продовжує чинити опір окупантам на півострові.

Читати більше за посиланням

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше