Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні у міського голови відбулася апаратна нарада

Сьогодення
01.02.2022

Чергову апаратну нараду провів міський голова Олександр Бабич. Він розповів, зокрема, про робочу поїздку на засідання Правління Асоціації міст України, де мери міст обговорили спільні дії органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо формування системи територіальної оборони, заслухали інформацію про виконання рішень Правління АМУ, звіт про роботу Правління та Виконавчої дирекції АМУ за 2021 рік та план роботи Правління та Виконавчої дирекції АМУ на 2022 рік, обговорили Концепцію відзначення 30-річчя діяльності Асоціації міст України та прийняли нових членів до Асоціації.

Також Правління Асоціації міст України, яка представляє 978 громад-членів, звернулося до Президента України як до Гаранта Конституції за захистом конституційних прав місцевого самоврядування та мешканців громад від неправомірних дій правоохоронних органів, які часто здійснюють свої повноваження щодо діяльності органів місцевого самоврядування з перевищенням меж, визначених законом та з порушенням процедур досудового слідства. При цьому деякі звинувачення ґрунтуються на доказах, одержаних незаконним шляхом або припущеннях, що прямо заборонено Конституцією України. Велика кількість кримінальних проваджень характеризується необґрунтованістю, багаторічною тривалістю розслідування, порушенням норм процесуального законодавства.

Голова громади Олександр Бабич також звернув увагу на контроль питання, що стосується заключення лікарнею договорів з НСЗУ про пакети медичних послуг, пояснив проблематику розмежування першої і другої ланок медзакладів.

Важливим контролем сьогодні також є акумулювання резервів – фінансових і енергетичних – для забезпечення безперебійного функціонування закладів і підприємств громади, особливо на фоні здорожчання тарифів на електроенергію, а також для можливості підтримки загонів територіальної оборони.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше