Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Голопристанська МВА взяла участь у тренінгу щодо відновлення постраждалих від війни громад

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
23.05.2023

Голопристанська міська військова адміністрація 19-21 травня взяла участь у тренінгу «Місцева політика і корупційні ризики під час відновлення зруйнованих війною українських міст», також було відвідано Бородянську ОТГ і вивчення практичного досвіду місцевої влади у процесах відновлення.

Освітні заходи проводилися в рамках проєкту «Громадський і медійний контроль за відновленням зруйнованих війною українських міст», який імплементує ГО «Стоп корупції» за фінансової підтримки «Black Sea Trust», що є проєктом «German Marshall Fund of the United States». Проєкт передбачає, що місцеві активісти з регіонів України вивчатимуть кращі практики і провідний досвід органів місцевого самоврядування щодо відновлення постраждалих від війни громад з метою поширення цього досвіду в громадах, які представляють учасники навчання, а також на суспільно-політичному порталі «Стопкор».

Незважаючи на те, що війна ще не закінчилась, процеси відбудови вже почались на звільнених територіях і містах, що зазнали руйнувань від війни. Проводяться міжнародні конференції відповідної тематики, ухвалюються потрібні законодавчі акти, реформується уряд під нові завдання, створюються нові державні реєстри, нормативно-правова база і методичні рекомендації, встановлюються міждержавні і міжмуніципальні партнерства.

Поняття «відновлення» охоплює не лише відбудову зруйнованої інфраструктури, будинків і підприємств, але також гуманітарну сферу, медицину, соціальні послуги, культуру, повернення біженців, створення робочих місць.

Важливу роль у процесах відновлення України відіграє участь громадськості у місцевому самоврядуванні. Громадськість має впливати на визначення пріоритетів відновлення, створення стратегічних документів, проєктів і програм відновлення, ухвалення місцевих бюджетів, а також мати доступ до місцевих даних щодо цільового використання коштів на відновлення, а місцева влада бути прозорою і підзвітною.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше