Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні міський голова Олександр Бабич провів щотижневу апаратну нараду

Актуально
13.12.2021

Сьогодні міський голова Олександр Бабич провів щотижневу апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів, комунальних підприємств і старостами. Він перевірив готовність до проведення новорічних свят у громадах, а також розповів про своє відрядження на засідання правління Асоціації міст України, про важливі питання для органів місцевого самоврядування, що порушувалися на ньому.

У засіданні брав участь міністр розвитку громад Олексій Чернишов, котрий розповів про обсяги субвенцій, виділення яких передбачається наступного бюджетного року. Для того, аби не втратити шанси і отримати кошти, громада повинна мати готові перспективні проєкти, представити інвестиційно привабливі майданчики.

Під час апаратної наради міський голова розповів і про реструктуризацію заборгованості, можливості якої значно скоротилися на фоні здорожчання енергоносіїв – наша громада втрачає 10 мільйонів гривень, а реструктуризовано буде лише трохи більше мільйона. Разом з тим, щоб отримати компенсацію, комунальним підприємствам необхідно підготувати довідки від аудиторської служби з найповнішим відображенням витрат і збитків.

Треба також говорити на Асоціації про свої досягнення – кращим досвідом, таким як, наприклад, реконструкція Старозбур’ївської ЗОШ, необхідно ділитися і показувати, що громада вміє втілювати проєкти в життя.

Також під час засідання АМУ велося обговорення на рівні уряду і МОЗу можливості включення до тарифів НСЗУ комунальні платежі медзакладів. До речі, Олександр Бабич розповів, що якраз із НСЗУ у нас налагоджується співпраця, а по квоті АМУ єдиним представником серед громад у цьому напрямку є представник Голопристанщини – заступник міського голови Світлана Лінник.

Важливим досягненням також можна назвати те, що усі субвенції, які виділятимуться для ОМС, будуть перехідними – невикористані в поточному будуть переходити в наступний бюджетний рік.

Також міський голова повідомив присутнім про підвищення тарифів на електроенергію для підприємств – 7,92 грн плюс транспортування, що разом становитиме близько 9 гривень. Зважаючи на те, що це непідйомна цифра, треба вести діалог із урядом про можливість зафіксувати тарифи на рівні платоспроможності громад. У зв’язку із цим міський голова радив старостам по-господарськи і вкрай економно ставитися до витрати паливних запасів – дров і вугілля.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше