Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До 10 років ув'язнення з конфіскацією майна засуджено мешканку Херсонщини, яка очолила відділ Голопристанської окупаційної адміністрації

Актуально
03.02.2024

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур визнано винною у колабораціонізмі мешканку міста Гола Пристань (ч. 5 ст.111-1 КК України).

Вироком суду її засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.

Доведено, що у червні 2022 року обвинувачена пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званого «начальника відділу по справам освіти, молодіжної політики, культури і спорту» у Голопристанській окупаційній адміністрації.

На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, завдання окупаційної влади, спрямовані на впровадження освітнього процесу за стандартами рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту її фактичного затримання.

Джерело: Херсонська обласна прокуратура

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше