Правила поводження з продуктами та посудом, які зазнали підтоплення
Після підтоплень у помешканнях і погребах залишилися харчові продукти, які контактували з водою. Міністерство охорони здоров’я попереджає, що така їжа потребує обережного використання.
У першу чергу необхідно викинути продукти з незвичним запахом, кольором чи текстурою, у картонній або не захищеній від води упаковці та з негерметичною кришкою. А також домашні закрутки чи консерви з ознаками іржі та деформованими кришками.
Крім того, варто позбутися харчів, які були щільно закриті, але при відкриванні з них почала виливатися рідина або піна.
Кухонний посуд та прибори обов’язково слід очистити та продезінфікувати.
Для цього необхідно:
- вимити все гарячою водою з мийним засобом;
- промити чистою безпечною водою. Це може бути бутильована вода, привізна або очищена спеціальними засобами;
- облити предмети окропом та витерти насухо.
Докладніше за посиланням