Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Правила поводження з продуктами та посудом, які зазнали підтоплення

Безпека життєдіяльності
05.07.2023

Після підтоплень у помешканнях і погребах залишилися харчові продукти, які контактували з водою. Міністерство охорони здоров’я попереджає, що така їжа потребує обережного використання. 

У першу чергу необхідно викинути продукти з незвичним запахом, кольором чи текстурою, у картонній або не захищеній від води упаковці та з негерметичною кришкою. А також домашні закрутки чи консерви з ознаками іржі та деформованими кришками.

Крім того, варто позбутися харчів, які були щільно закриті, але при відкриванні з них почала виливатися рідина або піна. 

Кухонний посуд та прибори обов’язково слід очистити та продезінфікувати.

Для цього необхідно:

  • вимити все гарячою водою з мийним засобом;
  • промити чистою безпечною водою. Це може бути бутильована вода, привізна або очищена спеціальними засобами; 
  • облити предмети окропом та витерти насухо.

Докладніше за посиланням

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше