Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про актуальні питання призначення субсидій

Управління соціального захисту населення, сім’ї та праці інформує
03.11.2021

У зв’язку зі зміною тарифу на електропостачання з 1 жовтня 2021 року пільговим категоріям населення, які мають право на пільгу з оплати за житлово-комунальні послуги, пільга на послугу з електропостачання буде нараховуватися за новими тарифами:

  • для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт*год на місяць - 1,44 грн за кВт*год;
  • для домогосподарств, які споживають більше 250 кВт*год на місяць – 1,68 грн (ціна розповсюджується на всі спожиті кіловат*години).

Додатково нагадуємо: відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

Водночас житлова субсидія призначається у випадку наявності заборгованості, якщо укладено договір про реструктуризацію цієї заборгованості.

З питання укладення зазначеного договору споживачам потрібно звернутися до надавачів відповідних комунальних послуг.

Таким чином, рекомендуємо громадянам, які мають заборгованість з оплати послуг укласти договір реструктуризації і звернутися до органу соціального захисту населення з питання призначення житлової субсидії.

Звертаємо увагу, що відповідно пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, житлова субсидія не призначається, якщо:

  • будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок);
  • будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у сумі, що перевищує 100 тис. гривень.

У разі відсутності на 1 число місяця зазначених обставин громадянин набуває право на призначення субсидії з місяця звернення.

Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Управління соціального захисту населення, сім'ї та праці виконавчого комітету Голопристанської міської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше