Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Правопросвітництво з питань захисту дітей від домашнього насильства

Відділ освіти, молоді та спорту інформує
23.11.2021

23 листопада, з метою підвищення рівня правової обізнаності населення, фахівець Місцевого центру Ольга Гальченко відвідала КУ «Центр надання соціальних послуг» Голопристанської міської ради Херсонської області, де провела правопросвітницький захід на тему: «Як захистити дитину від домашнього насильства» для працівників зазначеної установи.

"Якщо вдома систематично б’ють, ображають, критикують усе, що ви робите, принижують, не дають самостійно ступити кроку, ви не можете вільно висловити свою думку – це не просто внутрішні родинні конфлікти чи модель стосунків у сім’ї, а насильство. Коли замість щасливого дитинства та родинного затишку на малечу чекає домашня тиранія, знущання, образи та напружена атмосфера, не можна залишатися осторонь, адже доросла людина у більшості випадків здатна знайти в собі ресурс та сили для звернення за допомогою, а дитина, як правило, беззахисна, тому без стороннього втручання обійтися не зможе" – зазначила Ольга Гальченко.

Фахівчиня Місцевого центру розповіла про права дитини, яка постраждала від домашнього насильства, визначила коло суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та детально зупинилась на питанні куди звертатися за допомогою для дитини, яка є жертвою домашнього насильства.

Після заходу працівниця Місцевого центру залишила друковані матеріали з даної тематики разом з контактами Місцевого центру.

Джерело: Голопристанський місцевий центр з надання БВПД

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше