Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Делегація Голопристанської громади відвідала місто-побратим Кайшядорис

Події
07.06.2024

Насичені дні відбулися у місті-побратимі Кайшядорис Литовської республіки: за запрошенням на організований захід «Що тут відбувається?», що проходив у рамках фестивалю «Кайшядорис – культурна столиця Литви 2024», прибули делегації з міст-побратимів країн Грузії, Естонії, Польщі, України (міст Обухова та Голої Пристані), задля обміну досвідом та в подальшій співпраці по відновленню культурної, освітньої, туристичної сфери.

Місто Кайшядорис є містом-побратимом міста Гола Пристань з 2021 року, що підкріплено укладеною угодою про співпрацю між Кайшядорським районним муніципалітетом та Голопристанською міською радою, що мало на меті тісну співпрацю у сферах розвитку туризму, культури, освіти, соціальних, економічних та інших відносинах. 

На урочистому заході фестивалю «Кайшядорис – культурна столиця Литви 2024» відбулися презентації відеороликів міст-побратимів. Всі учасники з великим співчуттям, не стримуючи сліз, ознайомилися з життям міста Гола Пристань: контрастом того, яким воно було до війни, і якого знищення зазнало місто внаслідок обстрілів окупаційними військами та після затоплення. 

За доброю традицією начальник міської військової адміністрації Світлана Лінник вручила запашний коровай та символічні подарунки від Херсонщини – це ексклюзивні хендмейд сувеніри з гільз і снарядів, розписаних державною символікою й символами Херсонщини, прапор міста Гола Пристань та інші національні сувеніри.

В ці важкі хвилини для нашого краю слова співчуття та підтримки прозвучали з вуст Кайшядорського міського голови районного муніципалітету Шарунаса Чесна, що пролунали з великою повагою до сміливого українського народу та витривалих голопристанців. 

В цьому році до кола друзів-побратимів приєдналися українські колеги Обухівської міської ради, які в дні фестивалю символічно 1 червня підписали важливий документ партнерства – договір про співпрацю. Вітаємо колег та бажаємо плідної співпраці!

Продовженням насиченої програми фестивалю стали: перегляд креативних різноманітних творчих заходів; здобуття рекордів наймасовішого виконання народної пісні на гітарі; найдовший пригощальний стіл; дивували святковим парадом старовинних машин; концертом видатних співаків та хорових колективів. 

На завершенні подій відбулося знайомство Голопристанської делегації з працівниками бібліотечної сфери та центру культури міста Кайшядорис. На згадку про Україну бібліотеці були подаровані українські книжки з найкращими побажаннями миру та розвитку. 

Маємо надію, що після деокупації Голопристанської міської територіальної громади, плідна співпраця завирує над Голопристанщиною та за допомогою міст-побратимів стрімко відновимо всі традиції та свята у громаді.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше