Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Власники та орендарі земельних ділянок Голопристанської громади сплатили до бюджету майже 17,5 мільйона гривень

Податкова інформує
30.12.2021

Як повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж січня–листопада нинішнього року власники та орендарі земельних ділянок Голопристанської територіальної громади сплатили до місцевого бюджету майже 17,5 млн гривень плати за землю, що становить 13% від загальної суми надходжень і більш як на 1,5 млн гривень перевищує минулорічний показник.

Податківці нагадують, що плата за землю – один із майнових податків, який сплачується щороку. Його зобов'язані платити фізичні особи, яким належить право власності на земельні ділянки. Це паї, які знаходяться у власності фізичних осіб, ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), земельні ділянки сільськогосподарського призначення, для садівництва, для особистих селянських господарств, городництва та інше.

Платники податків повинні розуміти особисту відповідальність за наповнення місцевого бюджету – не тільки дотримуватися законодавчо встановлених термінів сплати, а й забезпечувати наповнення його дохідної частини. Адже вирішення соціальних завдань, підтримка повноцінного функціонування громади та її соціально-економічного розвитку залежить передусім від забезпечення своєчасних і в повному обсязі бюджетних надходжень.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області,
Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше