Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Розкажіть дитині про світловідбивальні елементи (флікери)

Безпека життєдіяльності
18.02.2024

Погана видимість на дорогах в темний час доби – загроза для життя та здоров'я досить серйозна!

Запамʼятайте: водіям легше помітити людину, якщо вона одягнена у СВІТЛИЙ ОДЯГ і має на ньому СВІТЛОВІДБИВАЛЬНІ ЕЛЕМЕНТИ (флікери)

Розкажіть дитині про них і разом виберіть такі, які вона із задоволенням носитиме.

Флікери бувають різних кольорів, форм і розмірів, але найбільш помітні з них білі та лимонно-жовті розміром від 15 см2.

Поєднуйте знімні та незнімні флікери. Ви можете придбати одяг зі світловідбивальними елементами або ж купити їх окремо й самостійно нашити.

Розміщуйте флікери на рівні очей водія — на своєму рюкзаку, шапці, на одязі з обох боків. Головне — кріпіть їх на рухливі частини тіла: передпліччя, зап’ястя, щиколотки тощо.

Є ще кілька правил безпеки, яких важливо дотримуватися в темний час доби: переходьте дорогу тільки пішохідними переходами та за можливості у групі людей, завжди носіть із собою заряджений телефон і ліхтарик!

Джерело: UNICEF Ukraine та МВС України 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше