Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Місто обласного значення

З нагоди 30-річчя Незалежності України
18.08.2021

Скажіть, хто не любить місто Гола Пристань? Мабуть немає на світі такої людини. Люблять і мріють про його щасливу долю та намагаються все для цього зробити.

Ось і вважала громада міста, що воно заслуговує на вищий статус чим просто місто районного значення і розпочалося…

Депутати Голопристанської міської ради на сесії 19 лютого 2010 року вирішили звернутися до народних депутатів України від Херсонщини з клопотанням про внесення пропозиції до Верховної ради України щодо віднесення міста Голої Пристані до категорії міст обласного значення.

Процес тривав, і вже у 2012 році звернулися до Голопристанської районної ради щоб підтримали пропозицію та клопотали перед Херсонською обласною радою по питанню підтримки Верховною Радою України присвоєння місту Гола Пристань статуту обласного значення.

У пояснювальній записці до проекту Постанови Верховної Ради зазначено, що «Адміністративно-територіальний статус міста районного значення Голої Пристані суперечить фактичному становищу цього міста, як промислово-економічного та соціально-культурного центру».

На сесії Херсонської обласної ради 04 жовтня 2012 року було прийнято рішення №600 та направлено відповідне клопотання до Верховної Ради України. Все було непросто, але вистачило витримки і сили, щоб довести справу до кінця.

В Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування є ВИСНОВОК від 15 жовтня 2012 року, Протокол № 157/04, що «віднесення міста до категорії міст обласного значення надасть змогу збільшити надходження до міського бюджету, створити нові робочі місця, тим самим забезпечити фінансову та економічну незалежність, покращити інвестиційний клімат, що в свою чергу сприятиме розширенню діючих та будівництву нових потужностей в основних галузях виробництва міста, розвитку туризму, фестивального руху на Херсонщині».

І, нарешті, Постановою Верховної Ради України від 17 травня 2013 року №273-VІІ віднесено місто Гола Пристань Голопристанського району Херсонської області до категорії міст обласного значення.

Життя продовжується, мрії здійсняються, плани складаються, і сьогодні Голопристанська об’єднана громада продовжує працювати на покращення соціально-економічного, культурного, спортивного та туристичного розвитку.

За матеріалами архівного відділу
Голопристанської міської ради.

Олена БИШОК, начальник архівного відділу міської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше