Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відділ культури, туризму та ЗМІ виконавчого комітету взяв участь в онлайн-лекції «Херсонщина багатонаціональна: аспекти взаємозбагачення культур»

Події
12.04.2024

Сьогодні відділом культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації виконавчого комітету Голопристанської міської ради взято участь в онлайн-лекції «Херсонщина багатонаціональна: аспекти взаємозбагачення культур».

Цей захід був присвячений видатній особистості Херсонщини – Джону Говарду.

На початку онлайн-лекції всі учасники прийняли вітання та настанови від організатора заходу Юрія Палічева – голови Ради міжнаціональних відносин при ХОДА та члена правління ГО «Болгари Херсонщини ім.Хана Кубрата». 

Цікавий екскурс в історичну минувшину та про вплив видатного англійського юриста, філантропа та першого в Англії тюремного реформатора Джона Говарда (та інших реформаторів національних меншин) на життя й розвиток Херсонщини розповіла спікерка онлайн-лекції Наталья Шальнова.

Головною спікеркою онлайн-лекції була Наталья Шальнова – краєзнавиця, фахівчиня екскурсійного супроводу, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів, завідувачка бібліотекою Херсонської гімназії №6 (яка веде лабораторію з краєзнавства для шкільних бібліотек міста Херсона), керівниця Slow Food спільноти «Смачні, чисті та чесні продукти Херсонщини», експертка Українського культурного фонду (2019р.). 

Спікерка ділилась досвідом щодо виявлення нематеріальної культурної спадщини в сучасних умовах та особливостях реєстрації їх на міжнародному рівні. 

По закінченні онлайн-лекції було здійснено моніторинг щодо подальших тем, які плануються обговорювати на наступних лекціях, задля виявлення та просування історичної минувшини, матеріальної та нематеріальної культурної спадщини на міжнародному рівні.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше