Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Голопристанській бібліотеці відбувся краєзнавчий квест

Події
20.09.2021
Щорічно в останню суботу вересня голопристанці відзначають День народження свого міста. Тож, з метою зростання інтересу підростаючого покоління до читання й залучення до активного пізнання рідної землі – своєї «малої батьківщини», незадовго до цього чудового свята в міській книгозбірні було організовано та проведено краєзнавчий квест «Край, де калина рубіном цвіте…». Учасниками гри стали учні 8-Б Голопристанської спеціалізованої школи.
Територіально гра охоплювала всю будівлю бібліотеки, відділи якої мали свою назву відповідно до складу завдань. Для зручнішого їх виконання учасників заходу було поділено на дві команди, які мали пройти 5 рівнів, кожен з яких розкривав певну тему про Голу Пристань. Аби заохотити учнів до читання краєзнавчої літератури, були підібрані та подані у цікавій формі факти про рідне місто, що посприяло зацікавленості школярів у більш детальному вивченні свого краю.
Кожна з команд отримала маршрут руху по бібліотеці, просторі зали якої на деякий час вкрилися заплутаними стежками до перемоги. Разом із бібліотекарями проходили зупинки маршруту та виконували необхідні завдання. А підказками слугувала література з тематичних книжкових виставок.
На зупинці «Сонячна Таврія» учасники квесту відповідали на запитання краєзнавчої вікторини, відгадували місцевих письменників та їхні твори, за кожну правильну відповідь отримували жетон.
На зупинці «Гола Пристань – місто порядку і спокою» розфарбовували герб нашого міста, за допомогою випадкового жеребкування обирали папірці та мімікою зображували команді права дитини.
Завданням зупинки «Калиновий край» було розгадати краєзнавчий кросворд, а також пригадати й скласти вірно куплети гімну Голої Пристані.
Заповідну фауну нашого краю діти пригадали на четвертому рівні «Конка – життєдайна сила».
Останній рівень завдань «Точка на карті» вимагав від учасників гри проявити кмітливість, щоб скласти пазли та назвати одне з добре відомих місць у Голій Пристані.
Команди фінішували майже одночасно, тому було вирішено, що перемогла дружба. Учасники заходу активно змагалися та продемонстрували себе як справжні знавці рідного краю, за що й отримали заохочувальні призи: патріотичні закладки та солодощі.
Без сумніву, проведення таких краєзнавчих заходів має велике значення для виховання патріотів не лише своєї держави, а й рідного краю. Адже голянам можна пишатися багатою історичною та культурною спадщиною. І саме молодь повинна продовжувати гарні традиції та прославляти Голу Пристань.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше