Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Міський голова О.В. Бабич відвідав конференцію з енергоефективності у м. Гнівань

Актуально
05.10.2021

Конференція відбулася 1 жовтня у Гнівані Вінницької області, яке є містом-партнером Голої Пристані. Такий формат спілкування представників органів місцевого самоврядування, проєктних і будівельних організацій дозволяє громадам ділитися досвідом, переймати кращі напрацювання, спільно знаходити відповіді на спільні питання, що стосуються проблематики енергоефективності, яка на фоні подорожчання вартості енергоносіїв сьогодні стає чи не найголовнішою темою в об’єднаних громадах.

Про досвід термомодернізації об’єктів на Голопристанщині і запросили розповісти колегам О.В. Бабича, адже наша ОТГ вже має чим похвалитися – в усіх закладах дошкільної освіти здійснено капітальні ремонти, реконструкцію, утеплення, на фінішній прямій ці роботи і в загальноосвітніх навчальних закладах, а у планах – роботи з реконструкції і модернізації лікарні.

Натомість своїми здобутками ділився голова Гніванської громади Володимир Кулешов: «Аби сьогодні термомодернізовувати дитячі садки, цьому передувала титанічна робота працівників міської ради та партнера ГО «Єврорегіон «Дністер».  У далекому 2015 році ми приєдналися до ініціативи «Угода мерів» четвертими на Вінниччині. Впродовж двох років працювали над розробкою Плану дій сталого енергетичного розвитку. І лише виконання усіх цих кроків дозволило у 2017 році єдиними з Вінниччини взяти участь у конкурсі Європейської Комісії та виграти його».

Сьогодні роботи різної складності тривають у трьох садочках м. Гнівань - ДНЗ №1, №4, №5, а оновлення ДНЗ №3 повністю завершено.  У будівлях встановлюють нові системи опалення та вентиляції з рекуперацією тепла, замінють усі вікна та двері на нові енергоефективні, замінють покриття даху на металочерепицю, утеплюють стіни, горищне перекриття та цоколь, модернізують внутрішнє освітлення, встановлюють зовнішні ліхтарі, що використовують відновлювальну енергію.

«Серед експертів існує думка, що громадам Україні необхідно 150 років, аби досягнути європейських стандартів з енергоефективності. Здавалося б, часу багато, але ми повинні розуміти, що зміни клімату відбуваються, і до них необхідно адаптовуватися. Тому програма «Угода мерів - демонстраційні проєкти» була створена, аби на практиці підтримати плани дій громад та продемонструвати, яким чином необхідно реалізовувати енергоефективні проєкти», - прокоментував експерт програми Дмитро Іваненко.

P.S. Наступного дня, 2 жовтня, у м. Гнівань святкували 392 річницю з дня його заснування, тож Олександрові Бабичу випала нагода взяти участь в урочистостях і привітати усіх гніванчан від нашої громади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше