Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Начальник ГМВА взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Катастрофа Каховського водосховища: рік “післязавтра” та перспектива майбутнього»

Події
06.06.2024

Начальник Голопристанської міської військової адміністрації Світлана Лінник взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Катастрофа Каховського водосховища: рік “післязавтра” та перспектива майбутнього», що відбулась на базі Херсонського державного університету.

Що відбулося за рік після катастрофи? Який це мало і матиме вплив на «метаболізм» природних і суспільних систем, що нерозривно пов’язані із наявністю води? Багато питань залишаються відкритими і тому було сформовано міждисциплінарний дискурс: як живе ріка, природа в цілому і люди в нових умовах за час першого річного циклу без греблі. 

Для глобальнішого наукового дослідження об’єктивної інформації по окупованим територіям, які зазнали катастрофічного впливу від теракту окупаційної російської влади, долучитися до конференції запросили представників влади від Голопристанської та Олешківської територіальних міських громад, які зазнали найбільшого затоплення територій, задля інформування учасників щодо теперішнього стану постраждалих громад і населення їх МТГ.

Впродовж року проводилися різноманітні дослідження науковцями України, результати яких були представлені в рамках роботи конференції за такими напрямками: 1) ревіталізація ріки, біорізноманіття та біотопів: спостереження і перші висновки; 2) соціальні та екологічні наслідки катастрофи: регіональні і місцеві стратегії розвитку та відновлення; 3) трансформація господарства: шляхи розвитку «без води».

В ході програми наукового заходу 6 червня 2024 року пройшло розширене пленарне засідання та дискусійні платформи за напрямами роботи конференції. На 7 червня заплановано провести відкриті лекції, тематичні семінари та дискусії.

Продивитись хід конференції можна на ютуб каналі ХДУ за посиланням.

Віримо, що після повної деокупації Херсонщини, ми зможемо максимально швидко впровадити інноваційні технології та вирішити всі проблеми, які виникли в результаті підриву Каховської дамби.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше