Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Кількість лікарняних зростає

Фонд соціального страхування повідомляє
24.09.2021

Пандемія Covid-19 спричинила суттєве зростання кількості та тривалості лікарняних українських працівників, яке спостерігається досі.

З початку року на оплату до Олешківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області передали листки непрацездатності на суму 11457125,87 грн.

З початку року 109 осіб знаходились на оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування самоізоляції під медичним наглядом або перебували в спеціалізованих закладах охорони здоров’я в разі контакту з хворим на Covid-19 з метою упередження поширення коронавірусної хвороби, в тому числі і медичні працівники.

З початку пандемії Олешківське відділення отримало 94 повідомлення про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на Covid-19, з них 2 випадки смертельні. Розслідування завершено по 94 випадках, 40 з них визнано пов’язаним з виробництвом.

Нагадаємо, зв'язок інфікування медика із виробництвом визначає комісія із розслідування, що створюється закладом охорони здоров’я (у випадку смерті, якщо його посада і місце роботи включені до переліків відповідно до постанови КМУ №1 від 05.01.2021), Держпраці (у випадку смерті, якщо посада та/або місце роботи не включені до переліків) та роботодавцем (у інших випадках), висновок комісії залежить від висновків епідрозслідування МОЗ і діагнозу профпатолога.

Нагадаємо, гостре професійне захворювання медичних і інших працівників на Covid-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання посадових обов’язків, вважається нещасним випадком на виробництві та передбачає страхові виплати та послуги від Фонду соціального страхування України.

О.В.Козир, страховий експерт з охорони
Олешківське відділення УВД ФССУ в Херсонській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше