Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні весь світ святкує День Кавуна

Голопристанська міська ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ інформує
03.08.2024

Для голопристанщини ця дата також є не випадковою, адже з давніх-давен, завдяки унікальним якостям матінки – природи, на Голопристанській землі вирощували кавуни, які відправляли баржами по всьому світу, щоб всі мали змогу посмакувати цим цілющим та солодким дивом.

На початку серпня в місті Гола Пристань також починалась приємна метушня, зокрема за ініціативи Героя України, директора ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського було відновлено доставку кавунів водним транспортом у супермаркети столиці та інші регіони України, тож завантажувальний термінал працював день і ніч, щоб вчасно доставити цілющі смаколики замовникам.

Гомоніла і набережна міста, адже відбувалась активна підготовка до святкування Регіонального фестивалю «Український кавун – солодке диво».

Заклопотані були всі і працівники виконавчого комітету Голопристанської міської ради разом зі старостатами, і Інститут південного овочівництва і баштанництва Української академії аграрних наук, працівники сфери культури, освіти, медицини, ДСНС, поліції і, навіть, активні жителі громади.

Тож у погоджений з фермерами день, у одну із субот серпня, з 6 години ранку, можна було побачити та почути камази, легкові машини, мотоцикли, мопеди , велосипеди і навіть підводи з кіньми – всі поспішали на гостину, щоб достойно презентувати свою продукцію, позмагатися на найбільш вирощений кавун, та взяти участь у інших заходах, адже їх з кожним роком ставало більше і більше, зокрема - це і наукова сільськогосподарська та туристична конференції, і конкурси на найбільш вирощений кавун, диню, гарбуз, конкурси на найкращий курінь страростинського округу, святковий концерт, ігри, конкурси, розваги, виставка – ярмарка, безкоштовна дегустація баштанної продукції, виставка-продаж сувенірної продукції, майстер-класи з карвінгу.

І це, ще не все, адже коли проходиш по набережній, впродовж свята відчуваєш неймовірний духмянй аромат кавуна, диму та чуєш легке потріскування вогнища…і тільки справній голопристанець впізнавав цей неймовірний аромат.

Так.. - БЕКМЕС, наш смачний, солодкий, рідний, запашний кавуновий мед- бекмес, рецепт якого, з покоління в покоління передавався пращурами.

Окупанти вкрали наше мирне життя, знищуючи все на своєму шляху, але вони ніколи не зможуть знищити нашу пам'ять, традиції та віру в Перемогу! 

Тож памʼятаймо свої традиції і робимо все, щоб наблизити перемогу!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше