Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Геннадій Лагута розповів про пріоритети у роботі на посаді голови ОДА

Події
23.12.2021

У міжнародному аеропорту «Херсон» відбулася перша пресконференція Геннадія Лагути на посаді голови обласної державної адміністрації. Очільник області разом із своїми заступниками, народним депутатом України Сергієм Козирем поспілкувався з представниками масової інформації та розповів про головні результати роботи команди облдержадміністрації за 2021 рік та плани на новий 2022 рік.

«Я поставив перед собою і перед своєю командою чіткі завдання, виконання яких змінить життя кожного жителя Херсонщини. Отже, ми йдемо впевнено вперед, розвиваючи регіон з високим рівнем життя. Херсонщина має бути відомою не лише своїми туристичними можливостями, а й новими працюючими підприємствами, гідною заробітною платою, якісною освітою та медициною», - наголосив Геннадій Лагута.

Очільник області назвав п’ять пріоритетних напрямів своєї роботи: якісна і доступна медицина, будівництво та реконструкція соціальної інфраструктури, безпекові питання, залучення інвестицій та туризм.

У ході пресконференції Геннадій Лагута розповів про реалізацію програми Президента «Велике будівництво» в області, перебіг вакцинальної кампанії, залучення інвестицій, розвиток спорту та інші актуальні питання розвитку області та інше.

До переліку програми «Велике будівництво» 2022 року на Херсонщині увійшло більше 20 соціальних об’єктів. Це питання стало одним із ключових, яке обговорили під час пресконференції голови облдержадміністрації Геннадія Лагути з представниками засобів масової інформації Херсонщини. Очільник області наголосив, реалізація програми Президента «Велике будівництво» вже довела свою ефективність, адже вдалося збудувати рекордну кількість доріг, відреконструювати низку медичних закладів, шкіл та садочків, побудувати нові стадіони та ЦНАП.

В цілому, цього року на Херсонщині програму реалізовано на понад 98%, тож область увійшла до п’ятірки лідерів серед усіх регіонів країни.

"Для всієї команди облдержадміністрації реалізація програми буде пріоритетним завданням і у 2022 році. Плани маємо амбітні, зокрема, буде реалізовано 5 перехідних проєктів, відремонтовано 4 школи, 5 дитсадочків. Особливу увагу зосередимо на споруджені спортивних майданчиків та стадіонів, а також буде реалізовано об’єкт культури. Окрім того, за попередніми планами у новому 2022 році передбачається проведення ремонту понад 130 км автодоріг загального користування місцевого значення. Також ведуться переговори щодо залучення кредитних коштів у сумі 600 млн грн для здійснення капітального ремонту додатково 37,5 км шляхів", - зазначив Геннадій Лагута.

Продовжиться у новому році і будівництво об’єктів-довгобудів. Зокрема, другої черги шляхопроводу «ХБК-Таврійський», школи № 23 у Таврійському мікрорайоні, комплексу по сортуванню побутових відходів за межами міста Берислав, Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» та інші.

Геннадій Лагута зазначив, до формування переліку об’єктів «Великого будівництва» у наступному році намагалися підходити комплексно. Зокрема, тісно співпрацювали з головами районів та територіальних громад, аби чути їх пропозиції, адже розвиток області та кожного її населеного пункту залежить від ефективної роботи всіх гілок влади.

Джерело: Херсонська ОДА.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше