Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Гендер та гендерні відносини. Гендерні стереотипи

Сьогодення
30.08.2021
Кожна людина, незалежно від раси, національності, статі, хоче прожити щасливе життя, " бути рівною серед рівних". Це означає самостійно визначати свій життєвий шлях і його пріоритети, самостійно обрати майбутню професію, повністю реалізувати свої таланти та мрії. Саме наявність гендерної рівноправності в суспільстві забезпечує наявність ознак правової держави, справжньої демократії. Забезпечення гендерної рівності є обов'язковою складовою усіх міжнародних документів, у центрі яких знаходиться людина. Саме сьогодні 28 серпня представники та представниці Голопристанської та Новомиколаївської територіальних громад зібралися на тренінгове навчання "Гендер та гендерні відносини. Гендерні стереотипи", щоб розширити знання , чому гендер називають " соціальною статтю" жінок і чоловіків на відміну від їх біологічної статі та як визначати гендерні стереотипи , зрозуміти глибину їх проникнення у наше життя. Індивідуальні вправи, вікторини, практичні групові завдання, презентації, різні історії із життя, були приводом для жвавого обговорення, усвідомлення стереотипності уявлень щодо різних статей. Групова практична вправа"Гендерна складова під час прийняття рішень" дозволила розглянути різні життєві ситуації з урахуванням потреб чоловіків і жінок та які наслідки/ризики існують, коли не враховується гендерний компонент. Презентації завдань учасників/учасниць були цікавими, продемонстрували навички плідного партнерського спілкування та згуртованості. Тренінг підтвердив необхідність продовження просвітницької діяльності, спрямованої на поглиблення обізнаності представників та представниць місцевого самоврядування в питаннях гендерної рівності; посилення їх гендерної чутливості; поглиблення вмінь і навичок ідентифікувати нерівність, створювати умови для збалансованої участі жінок і чоловіків в усіх сферах життєдіяльності.
Захід проведений БО фонд громади міста Гола Пристань "Свята Ольга", завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту " Голос жінок і лідерство - Україна" що впроваджується Українським Жіночим Фондом.
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше