Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обережно! Ворог спамить українців повідомленнями з пропозицію «зливати» дані про Сили оборони

Правила кібербезпеки
18.11.2023

Центр стратегічних комунікацій фіксує ворожу активність у месенджерах та СМС-повідомленнях. На їх бот користувачі надсилають скріни повідомлень, які надходять їм цієї осені на мобільні телефони.

Користувачі з Одещини та Харківщини отримували сповіщення з пропозиціями «обміняти інформацію про ЗСУ на долари». Для цього пропонувалося перейти за деяким посиланням на Telegram-канал.

Якщо вам надійшло повідомлення з таким текстом: «Меняем информацию о ВСУ на $. Вся информация в telegram ...», то у жодному разі не відкривайте його і не переходьте за посиланнями, які там розміщені.

Закликаємо українців у жодному разі не реагувати на ворожі пропозиції, ігноруйте окупанта!

Не забувайте, що за передачу інформації про ЗСУ, критичну інфраструктуру та будь-яку іншу співпрацю з ворогом, настане кримінальна відповідальність за законом. Окрім того, це може дуже нашкодити захисникам України.

Повідомляйте про фейки

Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше