Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Етніка: українські народні художні промисли»: традиція гутництва

Культура
15.05.2024

Гутництво – один із найдавніших народних художніх промислів із незмінною технологією виробництва близько 1000 років. Гутне скло – побутовий та святковий посуд, виготовлений біля скловарної печі майстром вручну способом вільного видування.

Раніше широко використовувались скляні посудини для зберігання зерна, муки, вина, олії тощо. Окремої уваги заслуговують старовинні скляні вироби у вигляді тварин – зайців, півнів та ведмедів.

Естетика українського художнього скла є невід’ємною складовою європейських та світових тенденцій розвитку цього мистецтва.

Відео створене у межах інформаційно-просвітницької кампанії «Етніка: українські народні художні промисли» створена Міністерством культури та інформаційної політики України у партнерстві з проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що фінансується Урядом Канади та впроваджується компанією «Alinea International».

Бережемо українське коріння!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше