Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Державна служба зайнятості – роботодавцям

Служба зайнятосні інформує
20.06.2024

Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям спектр послуг, серед яких особливої уваги заслуговують: зручні електронні сервіси, рекрутингові послуги, професійне навчання працівників, компенсаційні програми для фінансової підтримки бізнесу. Зупинимося на кожній з них детальніше в цій статті.

ЕЛЕКТРОННІ-СЕРВІСИ

Електронний кабінет роботодавця має ряд переваг. Він зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та на підвищення рівня комфорту під час взаємодії роботодавців зі службою зайнятості. Тож, які основні функції кабінету?

Ви можете подати онлайн:

1) звітність за формою 3-ПН, 4-ПН, 1-ПА;

2) заяву та документи на одержання дозволу на застосування праці іноземців;

3) заяву на отримання компенсацій за працевлаштування зареєстрованого безробітного з числа ВПО, допомоги з часткового безробіття;

4) розмістити вакансію без подання звітності до служби зайнятості. Ця вакансія після модерації з’явиться на всіх ресурсах служби, зокрема на «Єдиному порталі вакансій», а наші фахівці одразу почнуть підбір кандидатів;

5) створити пропозицію роботи за умовами цивільно-правового договору;

6) здійснити реєстрацію та отримати консультації з питань підприємництва.

ОПЕРАТИВНИЙ ПІДБІР КАНДИДАТІВ НА ЗАМОВЛЕННЯ РОБОТОДАВЦІВ (РЕКРУТИНГОВІ ПОСЛУГИ)

Потрібні працівники? Рекрутери служби зайнятості вам у поміч! Всі ці послуги ви можете отримати звернувшись до наших фахівців:

  • консультування щодо специфіки локального ринку праці;

  • вивчення кадрових потреб роботодавця (поточних і перспективних);

  • визначення вимог до кандидатів та умов найму;

  • пошук та підбір персоналу для тимчасових робіт чи постійного працевлаштування.

Серед шукачів роботи рекрутери Херсонської обласної служби зайнятості знайдуть для роботодавців саме тих претендентів, чиї освіта, навички, досвід та особисті якості максимально відповідають заявленим вимогам вакантної посади.

Також рекрутери проводять консультування щодо специфіки локального ринку праці, вивчають кадрові потреби роботодавця та визначають вимоги до кандидатів та вимог найму.

Окрім цього, фахівці служби зайнятості оперативно доберуть Вам необхідних робітників з числа безробітних, проведуть міні-ярмарок вакансій чи співбесіди з претендентами, за потреби – організують професійну підготовку потрібних працівників.

ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ НА ЗАМОВЛЕННЯ РОБОТОДАВЦЯ

У разі, коли роботодавець зацікавлений у підвищенні кваліфікації чи спеціалізації наявних та майбутніх працівників, доречною стає послуга служби зайнятості професійне навчання персоналу, а саме:

  • організація стажування на робочому місці кандидатів з числа безробітних;

  • проведення для працівників курсів цільового призначення;

  • організація підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації безробітних відповідно до потреби роботодавців.

КОМПЕНСАЦІЙНІ ПРОГРАМИ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ТА РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ

Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям ряд компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу:

1. Компенсація частини фактичних витрат роботодавця за працевлаштування на нові робочі місця.

Детально ознайомитися з Порядками надання компенсації можна за посиланнями:

2. Програма з надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних , яка включає:

  • Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих понад 1 місяць безробітних певних категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та безробітних, які перебували на обліку понад 6 місяців. Загальна тривалість виплати – 12 місяців впродовж двох років.
  • Компенсація 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці, встановленої законодавством на момент виплати, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних таких категорій:
  • особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку;

  • особи, яким до настання права на пенсію за віком лишилось не більше 5 років;

  • учасники бойових дій.

Загальна тривалість виплати – 6 місяців.

  • Компенсація роботодавцям 50 відсотків мінімальної заробітної плати за працевлаштування зареєстрованих безробітних:

  • осіб віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;

  • осіб віком до 35 років та осіб, звільнених із строкової військової служби, на перше робоче місце.

3. Програма з надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Компенсація надається у розмірі мінімальної заробітної плати щомісяця за кожну працевлаштовану особу. Загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати трьох місяців з дня працевлаштування особи, а для людей з інвалідністю – не більше шести місяців. Термін дії програми: на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

4. Програма з надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб.

У разі працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази, роботодавцю надається компенсація витрат на оплату праці тривалістю не більше шести календарних місяців.

5. Компенсація роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

  • 106,5 тис. грн. – за осіб з інвалідністю I групи;
  • 71 тис. грн. – за осіб з інвалідністю II групи.

Перелік допоміжних засобів для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю викладений у додатку 1 до Порядку надання роботодавцям компенсацій фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю (Постанова КМУ від 22.08.2023р. №893).

Якщо у вас виникли питання і потрібна консультація, звертайтеся за телефонами «гарячої лінії» Херсонського обласного центру зайнятості:

  • 099 245 14 63 (для населення)
  • 066 777 39 03 (для роботодавців)

Фахівці працюють для вас:

  • понеділок-четвер: 08.00-17.00 год

  • п'ятниця: 08.00-16.00 год

Соціальні мережі Херсонського обласного центру зайнятості: Facebook, Instagram, Telegram, YouTube

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше