Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДОДАВСЯ ЩЕ ОДИН РІК – РІК ВИПРОБУВАНЬ І ПЕРЕМОГ, ДОСВІДУ І ЗДОБУТКІВ

Події
27.09.2021

Минулої суботи мешканці нашого міста відзначили 312-ту річницю із дня його заснування. Із самого ранку, доки ще не зібралися учасники святкової ходи, день видавався звичайним, таким, як і попередній. Проте у стінах міськради, в Палаці культури і на набережній кипіла передсвяткова метушня – вирішувалися фінальні організаційні моменти. Тим часом голова громади Олександр Бабич уже приймав гостей – на товариську розмову про актуальні питання сьогодення у кабінеті мера зібралися Почесні громадяни міста Гола Пристань, заслужені працівники, ветерани місцевого самоврядування. А за вікнами вже потроху почали збиратися люди – працівники закладів і установ, делегації зі старостинських округів, прибували гості з області, інших куточків України і з-за кордону.

Почала формуватися святкова колона, на початку якої – військовий оркестр 194-го понтонно-мостового загону Державної спеціальної служби транспорту. Вже не перший рік вони радують голопристанців своїми шедевральними виступами, і цього разу міському голові вдалося вмовити керівника оркестру вписати нашу громаду у щільний графік.

Колона рушила центральною вулицею до площі біля автостанції. Тут мешканців і гостей привітав зі святом Олександр Бабич, наголосивши на значних досягненнях громади, про що свідчать загальноукраїнські рейтинги, в яких ми завжди у перших лавах, висловив жаль з приводу того, що наш підшефний 17-й батальйон 57-ї мотопіхотної бригади цього разу не бере участь у святкуванні, бо знаходиться на передовій в зоні проведення ООС, і тих п’ятьох бійців батальйону, що полягли цими днями на фронті, усі присутні вшанували хвилиною мовчання. Ціною власного життя вони дають нам змогу жити звично і спокійно, як і раніше, тому варто назавжди запам’ятати тих, кому ми за це маємо бути вдячними. Під час церемонії вшанування пам’яті на площу вийшли діти і символічно випустили у небо п’ятьох білих голубів. Також О.В. Бабич вручив Почесні грамоти міського голови кращим працівникам установ, громадянам, котрі беруть активну участь у житті нашого краю і прославляють Голопристанщину, а також нагородив медаллю «За вагомий внесок у розвиток міста» голову Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, котрий теж тепло привітав голопристанців. До поздоровлень долучилися почесні гості: Гніванський міський голова Володимир Кулешов, делегація міста-побратима Кайшядоріс (Литва) на чолі із заступником мера Даріусом Вілімасом, заступник голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України полковник Віктор Жигунов, заступник командира військової частини А2951 з морально-психологічного забезпечення, капітан ІІІ рангу Сергій Катеринич, головний старшина протидиверсійного катера «Гола Пристань» головний корабельний старшина Олексій Горячов; від Почесних громадян міста та заслужених працівників органів місцевого самоврядування до громади звернулася із привітаннями Ганна Кобець. Свої запальні виступи глядачам подарували хореографічні колективи «Райдуга» і «Сюрприз». На гостей свята чекав ще один подарунок – відкриття громадського пункту охорони правопорядку та дільничних Голопристанської територіальної громади. До привітань із цією подією долучився і перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Шибаєв.

Трохи згодом біля альтанки відбулися урочистості з нагоди 100-річчя голопристанської бібліотеки-філії, про цей захід вже розповідалося у окремій публікації, а біля каплички Святого Миколая урочисто вітали подружні пари, котрі відзначають цього року «золоті» весілля – 50 років подружнього життя – Віктора Івановича та Ольгу Миколаївну Роман, Сергія Анатолійовича і Тетяну Степанівну Бублик, Анатолія Анатолійовича і Наталію Олексіївну Барнак, а також «смарагдове» (55 років) – Віталія Павловича і Валентину Кирилівну Брик. Міський голова вручив пам’ятні подарунки «молодятам», благочинний Голопристанського округу протоієрей Володимир із учасниками церковного хору виконали парам «Многая літа», пісенний подарунок також прозвучав від учасників колективу «Червона калина». Подружні пари закружляли у повільному танці, а потім, пригостившись ігристим вином із весільних келихів, виконали вимогу усіх радісних присутніх, що кричали «гірко».

Пізніше усі насолоджувалися концертом на головній сцені міста. Розпочали його викладачі і вихованці Голопристанської дитячої школи мистецтв, а продовжили – найкращі колективи та окремі виконавці громади. Під час концертної програми міський голова нагородив подарунками і табличками переможців конкурсу «Кращий об’єкт благоустрою» на території міста Гола пристань.  

Одним із сюрпризів для мешканців та гостей міста став ансамбль «Лейся, песня!», проте справжній шквал позитивних емоцій викликав усе той же військовий оркестр 194-го понтонно-мостового загону Державної спеціальної служби транспорту, учасники якого приготували спеціальну вечірню програму, а також вокальний ансамбль Головного управління Національної поліції у Херсонській області «Police Prime». Фіналом святкової ночі став яскравий феєрверк.

Упродовж всього святкування біля головної сцени проходила благодійна солодка акція «З’їж святкового торта – подаруй надію дітям!». Мешканці та гості мали змогу придбати шматочок тістечка та зроби вагомий внесок у благодійність на користь дитячого відділення КНП «Голопристанська районна лікарня». Усього вдалося зібрати понад 7 тис. гривень.

 

P.S. Голопристанська міська рада в особі міського голови Олександра Бабича висловлює щиру подяку за допомогу у проведенні свята: кожному краянину, хто долучився до організації та проведення святкування 312-ої річниці з дня заснування міста Гола Пристань, а саме: структурним підрозділам виконавчого комітету, трудовим колективам голопристанських загальнооствітніх шкіл та закладів дошкільної освіти, працівникам комунального позашкільного навчального закладу БДЮТ та Голопристанської дитячої школи мистецтв, працівникам КП «Гопри-водоканал» (директор Андрій Бездворний), працівникам КП «Міськтеплокомуненерго» (директор Сергій Фісай), працівникам Голопристанського відділення Національної поліції України, 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Херсонській області, КНП «Голопристанський центр первинної медикосанітарної допомоги». За фінансову підтримку дякуємо: ФГ «Інтегровані агросистеми», ТОВ «Георесурси», ФОП Дмитру Смірнову, Юрію Ніконову. За сприяння у проведенні благодійної солодкої акції «З’їж святкового торта – подаруй надію дітям!» – Наталі Кушнір та Людмилі Серпутько.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше