Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Добробут і краса міста прямопропорційні свідомості його мешканців

На злобу дня
14.09.2021

Предметом обурення, великого сорому і навіть розпачу через стійку твердолобість любителів пікніків і рибальства стали береги наших Конки і Чайки. Сьогодні випала нагода насолодитися пейзажами рідного краю, та не вийшло. Адже, сказати по правді, злість і непереборне бажання робити вже фізичні, а не усні зауваження здолали усі намагання спокійно відпочити.

Хочеться звернутися насамперед до жіночої частини нашої громади. Шановні господині, берегині краси і порядку, скажіть вашим чоловікам, щоб прибирали за собою, коли збираються з рибалки додому. Змусьте їх не лишати сміття на березі після пікніків, а якщо ви поряд – проконтролюйте, щоб воно потрапило у багажник авто, а потім хоча б до найближчого сміттєвого контейнера.

Зрозумійте нарешті: наша безвідповідальність грає не на користь місту, громаді, країні. Хіба поїде європейський турист витрачати гроші на наших смітниках? А інвестор буде допомагати «двоногим свиням»? А самі виїжджаєте на природу – і першим ділом збираєте пляшки і пакети після сусіда, щоб такий натюрморт не псував відпочинок… У будь-якій європейській країні вас зупинить перший же поліцейський, якщо ви кинете недопалок з вікна авто – йому про це повідомить водій, що їде позаду вас.

Невже потрібно вживати кардинальних заходів, щоб до нас нарешті дійшло? Таких, наприклад, як тотальний локдаун: абсолютно заборонити відвідувати природу; табу на мангали, багаття і шашлики, як подекуди в цивілізованому світі; рейди і космічні штрафи? Невже так складно бути ЛЮДИНОЮ?

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше