Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До відома сільгосповаровиробників які використовують меліоративні землі

Актуально
19.11.2021

Кабінетом Міністрів України від 11 жовтня 2021 року № 1070 прийнято постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоративні землі» (далі – Порядок).

Згідно пункту 3 Порядку державна підтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям, які використовують меліоровані землі (далі – сільгосптоваровиробники).

Згідно пункту 4 Порядку державна підтримка надається у вигляді бюджетної дотації сільгосптоваровиробникам на безповоротній основі у розмірі до 25 відсотків вартості витрат (без ПДВ), здійснених відповідно до затвердженої в установленому порядку проектної документації, але не більше як:

  • 7500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь для зрошення дощуванням без урахування вартості поливної техніки;
  • 19500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь для зрошення дощуванням з урахуванням вартості поливної техніки;
  • 18750 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь для краплинного зрошення.

Державна підтримка у вигляді бюджетної дотації надається для реконструкції існуючих та/або будівництва нових систем за введені в експлуатацію внутрішньогосподарські зрошувальні системи з використанням зрошення дощуванням (матеріали, засоби, дощувальна техніка, канали, трубопроводи нижчого рівня, інша запірна арматура) або краплинного зрошення (матеріали, засоби) у період з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року.

Для отримання державної підтримки сільгосптоваровиробникам необхідно подати до 01 грудня до Мінагрополітики такі документи:

  • заявку на отримання бюджетних коштів із зазначенням у ній номера і дати документа, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, актуальні на дату подання заявки;
  • типову форму № 03-1«Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів» (для об'єктів, прийнятих в експлуатацію в поточному році, зокрема обладнання) – для часткового відшкодування вартості будівництва об'єктів;
  • типову форму № 03-2 «Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об'єктів» – для часткового відшкодування вартості реконструкції об'єктів;
  • засвідчену підписом керівника суб'єкта господарювання копію паспорта проєкта та копію кошторисної частини проектної документації;
  • письмове зобов'язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти в разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання.

У розі подання сільгосптоваровиробниками документів для отримання державної підтримки документи, що дублюються, подаються в одному екземплярі.

Вчасно поданими вважаються документи, які надійшли до Мінагрополітики та зареєстровані в системі електронного документообігу до 01 грудня включно.

Разом із цим, доводимо до відома та використання в роботі форми заявки затверджені наказом Мінагрополітики від 02 листопада 2021 року № 330 «Про затвердження форм для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоративні землі» та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 09 листопада 2021 року № 1469/37091 (додається).

Відділ економічного розвитку виконавчого комітету
Голопристанської міської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше