Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії

Події
26.04.2023

Шановні ветерани Чорнобиля Голопристанської громади! Дорогі краяни!

Цими днями, 26 квітня 2023 року, виповнюється 37 років з того дня, коли ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції розділила наше життя на «до» та «після».

Чорнобиль… Це слово стало символом печалі й скорботи, символом великої трагедії.

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. В цей день стався вибух на четвертому енергоблоці атомної електростанції. Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат, спричинивши забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження.

 

Шановні ліквідатори! Шановні чорнобильці Голопристанської громади! Низький уклін вам за героїчний подвиг, щира подяка за те, що ви зробили для кожного з нас!

Наша гомада пам’ятає та шанує героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Ваш подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 

Ми схиляємо голови перед подвигом тих, хто поклав своє життя у боротьбі з атомним пеклом. Щира пошана тим, хто щодня бореться зі страшними хворобами, спричиненими катастрофою. І нехай прийдешні покоління завжди пам’ятають уроки Чорнобиля, щоб над нашою землею завжди було мирне, чисте небо, а в кожній українській оселі панують мир, щастя та добробут.

 

Шануймо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і вічна пам'ять жертвам Чорнобильської катастрофи!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше