Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні Україна відзначає День Європи разом з усім європейським світом

Привітання
09.05.2024

Торік наша держава вперше разом з Європою відзначила це свято на знак миру, історичної єдності та солідарності на всьому Європейському континенті.

«Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм», – сказав Президент Володимир Зеленський у звернені 8 травня 2023 року після підписання указу «Про День Європи», згідно з яким було започатковано відзначання Україною разом із країнами Європейського Союзу 9 травня як День Європи.

Історично дату 9 травня затвердили Днем Європи у 1985 році під час саміту Європейської ради у Мілані.

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

Україна єдина з Європою у наших демократичних цінностях, серед яких свобода, гідність, людяність. Ми, як велика європейська нація та невідʼємна частина Європи, разом з нашими європейськими партнерами боремося зі світовим авторитарним злом.

Україна б'ється за майбутнє – і своє, і всієї Європи, усього вільного світу. Сьогодні, як і колись, ми спираємося на спільну силу вільних народів й знаємо, що разом із ними завжди будемо частиною вільної Європи, яка не підкориться злу.

З початку повномасштабного вторгнення росії країни Європи безупинно продовжують допомагати Україні у боротьбі з агресором! Мільйони українців, і не мало жителів Голопристанської міської територіальної громади, знайшли прихисток за кордоном. Для нас дуже важливо відчувати підтримку, за що ми щиро вдячні!

У той день, коли країна-агресор культивує фашизм, ненависть і «побєдобєсіє», ми згадуємо час, коли спільними діями Європі вдалось досягти перемоги та миру. І зараз ми рухаємось до дня нашої Перемоги, коли МИР запанує знову. Перемоги України спільно з усією Європою.

З Днем Європи!

Разом у боротьбі за незалежність та відновлення МИРУ! Разом – до ПЕРЕМОГИ! Тримаймося та борімося за нашу свободу, за вільну, незалежну і європейську Україну!

Голопристанська міська військова адміністрація
та виконавчий комітет Голопристанської міської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше