Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Челендж «Навчай українською»

Відділ освіти, молоді та спорту інформує
27.10.2021

Вільне володіння державною мовою - це одна з ключових компетентностей для школярів. В Україні існує проблема - у багатьох гуртках та секціях у великих містах викладають не державною мовою. Це стає перешкодою для того, щоб діти добре оволоділи українською мовою. Окрім того, це порушення закону «Про освіту» та статті 30 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». У листопаді 2020 року та у квітні 2021 року ініціатива «Навчай українською» (небайдужі громадяни, представники різних громадських організацій, зокрема «Української гуманітарної платформи», «Порталу мовної політики», спільноти «Мова об’єднує», батьки, волонтери, які об’єднались навколо ідеї популяризації української мови в освіті) провели два 21-денних челенджі «Навчай українською» https://www.facebook.com/teach.in.ukrainian, які широко висвітлювалися у ЗМІ та у соціальних мережах. У курсі взяло участь півтори тисячі викладачів. Проєкт підтримали Український Культурний Фонд, низка організацій та медіа. У результаті цього челенджу більше сотні гуртків перейшли на українську мову навчання. Наш відеоролик із закликом викладачів спортивних секцій, тренерів навчати дітей українською мовою: https://youtu.be/i3umBFqDznQ.

Протягом 29 жовтня – 30 листопада 2021 року заплановано реалізацію проєкту «Челендж «Навчай українською» (далі – Проєкт) за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України, в рамках якого з 5 листопада 2021 року впродовж трьох тижнів відбудеться безкоштовний онлайн-курс (7 вебінарів та 15 практикумів) по вивченню та удосконаленню володіння українською мовою. Цільова аудиторія заходу: викладачі і тренери позашкільних закладів, гуртків та спортивних секцій.

Реєстрація участі в онлайн-курсі до 3 листопада, анкета для заповнення: https://forms.gle/tByp8BSMzcHimLqs9.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше