Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Брифінг голови ХОДА Геннадія Лагути та командира окремої бригади територіальної оборони Херсонщини Дмитра Іщенка

До відома громадян
23.02.2022

Брифінг голови ХОДА Геннадія Лагути та командира окремої бригади територіальної оборони Херсонщини Дмитра Іщенка щодо безпекової ситуації на Херсонщині. Про заходи і обмеження на час запровадженя надзвичайного стану. Відеотрансляція за посиланням:

https://www.facebook.com/groups/golapristan/permalink/4961740430609368/

Під час брифінгу щодо рішення РНБО під головуванням Президента Володимира Зеленського запровадити надзвичайний стан в Україні голова облдержадміністрації Геннадій Лагута зазначив, що правовий режим надзвичайного стану принципово відрізняється від правового режиму воєнного стану.

«Для звичайних громадян по факту нічого не зміниться зараз. Хіба що люди можуть побачити більше перевірок на дорогах, більше контролю на вулицях та навколо державних установ, спеціальних обʼєктів держави та економіки, на інфраструктурних обʼєктах», - зазначив Геннадій Лагута.

Надзвичайний стан – це інструмент, який дозволяє превентивно реагувати на певні загрози національній безпеці та нормальному суспільному життю.

Також очільник області додав, що рішення про надзвичайний стан ухвалюється, щоб дати більше можливостей спеціальним службам, Міністерству внутрішніх справ, конкретним адміністраціям на місцях. Якщо ситуація буде такою, як зараз, може бути застосовано менше спеціальних інструментів. Якщо дестабілізаційні акти, наприклад, на кордонах, у прикордонних районах чи ще десь на території України будуть більш зухвалими, то буде і більше інструментів реагування.

Херсонська ОДА.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше