Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Центр протидії дезінформації пояснює: Як рф просуває свою пропаганду через марші «безсмертного полку» по всьому світу

Протидія дезінформації
07.05.2024

ru-пропаганда активно поширює новини про марші «безсмертного полку» за кордоном, організовані дипломатичними представництвами рф. Учасники акцій разом з фото своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні, демонструють комуністичну символіку та прапори терористичної організації «днр», надягають елементи військової форми срср, співають російських пісень і танцюють, створюючи враження «карнавалу», а не вшанування загиблих героїв. 

Мета акцій – через масове залучення лояльних до кремля росіян за кордоном сформувати ілюзію підтримки позиції росії у всьому світі. Для цього рф спекулює на чутливій для західного світу темі засудження нацизму. 

кремль перетворив громадянську ініціативу, яка свого часу задумувалась у рф для вшанування пам’яті полеглих у Другій світовій війні, на потужний інструмент пропаганди та зробив її частиною вульгарного «культу побєдобєсія».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше