Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Розкажіть знайомим ромської національності про можливість отримати послуги системи БПД

Правова консультація
14.04.2024

Серед ваших знайомих є роми? 

Розкажіть їм про можливість отримати безоплатно послуги від системи БПД:

  • консультації юриста;
  • допомогу з написанням скарг, заяв тощо (окрім документів до суду);
  • допомогу зі зверненням до суду — представництво інтересів у суді, складення документів для звернення до суду (якщо особа ромської нацменшини належить до однієї з категорій, визначених ст.14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу»).

Наприклад, люди, які не мають документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, у тому числі представники ромської меншини в Україні, можуть отримати правничу допомогу для отримання цих документів.

Процес отримання українського паспорта людьми, котрі ніколи його не отримували, може виглядати так:  

  1. Людина звертається до Державної міграційної служби для оформлення паспорта громадянина України та отримує відмову, оскільки бракує даних про те, що людина має право отримати такий документ.  
  2. З цією відмовою звертається до системи БПД.  
  3. Юристи з’ясовують обставини та за потреби допомагають звернутися до суду, щоб встановити певний факт, що має юридичне значення. 
  4. Якщо суд встановить цей факт, то з цим рішенням можна буде повторно звертатися до ДМС для оформлення паспорта.

Система безоплатної правничої допомоги гарантує недискримінацію і ввічливе та якісне надання правничої допомоги усім клієнтам, незалежно від віку, статті, віросповідання, політичних поглядів, раси тощо.

Як звернутися до системи БПД читайте за посиланням

Джерело: Безоплатна правнича допомога 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше