Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Безбар'єрність нова суспільна норма

Служба зайнятосні інформує
05.07.2024

Чимало років безбар’єрність асоціювалася у багатьох людей лише з подоланням фізичних перешкод – облаштуванням пандусів і підіймачів. Насправді ж це поняття ширше і стосується кожного. Саме бар’єри створюють нам незручності в житті, а не інвалідність, вік, вагітність тощо.

На сьогоднішній день, перед багатьма громадянами України стоїть ряд бар’єрів у реалізації своїх прав, отриманні доступу до публічних послуг та повноцінної участі у культурному, політичному та суспільному житті. Тому, розбудова безбар’єрного простору – це нагальна вимога часу та потужна рушійна сила для розвитку нашої країни.

Херсонська обласна служба зайнятості проводить комплекс заходів для розбудови безбар’єрного середовища. 

Зокрема, створення онлайн-сервісів дало швидкий і безперешкодний доступ до низки послуг служби зайнятості.

Кожен може легко скористатися пошуком вакансій, можливостями професійного навчання та кар'єрного консультування. 

На сайті Державної служби зайнятості роботодавці та шукачі роботи можуть створити власні «електронні кабінети».

Запроваджено надання послуг за принципом «єдиного вікна». 

Відтепер ветерани, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи та інші соціально вразливі категорії населення можуть отримати комплексну підтримку, звернувшись до будь-якого підрозділу Херсонської обласної служби зайнятості. 

Для усунення бар’єрів на робочому місці діє програма надання компенсацій роботодавцям за облаштування робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та осіб з інвалідністю. Ці програми допомагають підтримати бізнес та сприяють працевлаштуванню вразливих категорій населення. 

Фахівці Херсонської обласної служби зайнятості регулярно проводять онлайн-зустрічі з метою популяризації поняття безбар’єрності.

Ми відходимо від закривання очей на проблеми, з якими стикаються люди, аби безбар’єрність стала новою суспільною нормою.

«Довідник з безбар’єрності» покликаний зробити філософію безбар’єрності більш зрозумілою для широкого загалу. Детально ознайомитися з ним та пройти тест на власну толерантність можна за посиланням.

Джерело: Херсонський обласний центр зайнятості

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше